ျဖစ္သလို စားခဲ့သမွ်

11 October 2008

ျဖစ္သလိုစားျခင္းတဲ႔ tag လိုက္တဲ႔ေခါင္းစဥ္က ကြ်န္ေတာ့္ကိုဦးေႏွာက္စားေစပါတယ္။ တူမႀကီး dream က tag လိုက္ေတာ့လည္း ကြ်န္ေတာ္ေျပာျပပါမယ္။ ခက္တာက ကြ်န္ေတာ္က ျဖစ္သလိုစားတတ္တဲ႔ေကာင္မဟုတ္ဘူးဗ်။
အိမ္ကပုံမွန္ ထမင္း၀ိုင္းမွာဆိုရင္ အသားဟင္း အနည္းဆုံးသုံးမ်ိဳးပါတယ္ဗ်။ ဘာသား၊ညာသားရယ္လို႔ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး၊ ၀က္၊ၾကက္၊ အမဲ၊ ပုဇြန္၊ ငါးရ႔ံေျခာက္ အလ်င္းသင့္သလိုပါပဲ။
ေနာက္ အသီးအရြက္ေၾကာ္တစ္ပြဲ၊ဟင္းခ်ိဳ၊ ငံျပာရည္ေက်ာ္၊ဒါက အိမ္မွာေန႔တိုင္းစားေသာက္ ျဖစ္ေနတဲ႔ ျမန္မာ
ထမင္း၀ုိင္းပုံစံပါ။

အိမ္ကဟင္းေတြၿငီးေငြ႔လာရင္ တစ္ခါတစ္ေလ တရုတ္တန္းက စားေသာက္ဆိုင္ေတြမွာ တရုတ္စာသြားစားတယ္။ တရုတ္စာေတြအီလာရင္ ခ်စ္တီးဆိုင္ေတြမွာ ၾကက္မဆလာခ်က္တို႔၊ ဆိတ္သားမြေၾကာ္တို႔ ႀကိတ္တယ္။ အေ႔ရွတိုင္းစာေတြ သိပ္ဓါတ္မက်ေတာ့ရင္လည္း ဥေရာပစာေတြကို ေဟာ္တယ္မွာသြားစားတယ္။ဂ်ပန္အစာေတြက ေတာ့ပုံေတြမွာ ျမင္ၿပီးမစားခ်င္ဘူးဗ်။ ညွီမယ္ထင္လို႔။ ဒါကကြ်န္ေတာ္စားေသာက္ ေနထိုင္တဲ႔ပုံစံ။ ျဖစ္သလိုစားတယ္လို႔ ေျပာရင္လည္းရတယ္။

လူပါး၀တာေတြရပ္ဦးမွ....ေၾသာ္တကယ္ေတာ့ အဲ့လိုေလႀကီး၊မိုးႀကီး ေျပာႏိုင္ေအာင္အဆင္ေျပတဲ႔ ဘ၀ဆိုသိပ္ေကာင္းမွာပဲလို႔ကြ်န္ေတာ္စိတ္ကူးယဥ္ ႀကည့္တာပါ။ လက္ေတြ႔မွာေတာ့ ကြ်န္ေတာ္ျဖစ္သလိုစားေသာက္ျခင္းဆိုတာ ဒီလိုပါ ။ ကြ်န္ေတာ္က အစားဆို
ရင္ အေကာင္းႀကိဳက္တဲ့ေကာင္ဗ်။ လူတိုင္းေတာ့ အစားေကာင္းႀကိဳက္တာပါပဲလို႔ဆိုႏိုင္ေပမယ့္ ကြ်န္ေတာ့္ကိုေတာ့ အကုန္လုံးကေတာ္ေတာ္အေကာင္း ႀကိဳက္တဲ႔ေကာင္လို႔ ေျပာၾကပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္ ျဖစ္သလိုစားတယ္ဆိုတာကလည္း ေကာင္းမယ္ထင္တာေလးေတြေရြးစားတာပါပဲဗ်ာ။ ဒါေပမယ့္ အရသာတို႔၊အဟာရတန္ဖိုး တို႔ ေစ်းႏႈန္းတို႔ကိုၾကည့္ရင္ေတာ့ ျဖစ္သလိုစားေသာက္ျခင္းလို႔ ေခါင္းစဥ္
တပ္ႏိုင္ပါတယ္။

တိုးတိုး အာလူးငပိေၾကာ္ဆိုတာ ျမန္မာျပည္တြင္လုပ္သည္ဆိုၿပီး ဂုဏ္ယူႏိုင္ပါတယ္။ တစ္ထုပ္မွ ျမန္မာေငြက်ပ္ တစ္ရာ တည္းပါ။ႏွစ္ထုပ္ဆို ႏွစ္ရာတည္းနဲ႔ ခ်ဥ္ဟင္းတခြက္နဲ႔ ကြ်န္ေတာ္ထမင္းစားတတ္ပါတယ္။ ကိုယ့္ပါးစပ္နဲ႔ အဆင္ေျပတာလည္း ပါတယ္။ျဖစ္သလိုစားျခင္း ေတြကေတာ့ အခ်ိန္နဲ႔အမွ် အမ်ိဳးမ်ိဳးေျပာင္းစားေနတာပါပဲ။ တခါတေလ ျမန္မာပီပီ လက္ဖက္သုတ္နဲ႔ စားျဖစ္တယ္။တစ္ခါတစ္ေလ လမ္းေဘးအေၾကာ္ဆိုင္က အေၾကာ္စုံနဲ႔ ေလြးလိုက္တယ္။ ရပ္ကြက္ထဲက အသုတ္ဆိုင္မွာ ထမင္းသုတ္နဲ႔ေဆးဘဲဥသုတ္ ကိုအခုတေလာ ညစာအျဖစ္ဖန္တီးျဖစ္ေနတယ္။

တခါတေလ ကိုယ့္ဘာသာသုတ္တဲ႔ ျမင္းခြာရြက္သုတ္ကို စားျဖစ္တယ္။ ႀကဳံတုန္းေျပာရဦးမယ္ ကြ်န္ေတာ္ျမင္းခြာရြက္သုတ္တဲ႔ ပုံစံက ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ေတာ့ ႀကိဳက္တယ္ဗ်။ နည္းလမ္းကေတာ့
အရမ္းရိုးရွင္းပါတယ္။ ကြ်န္ေတာ္က ျမင္းခြာရြက္ထဲကို တျခားအသီးအရြက္ေတြျဖစ္တဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႔ ၾကက္သြန္နီတို႔မထည့္ဘူး။ အဲ့ဒီေတာ့ ျမင္းခြာရြက္သီးသန္႔ထဲကိုပဲ ေျမပဲဆံမ်ားမ်ားေထာင္းထည့္၊ ဆီအေနေတာ္၊ ဆားနည္းနည္း၊ ငံျပာရည္ အေနေတာ္ထည့္ၿပီး သုတ္တာဗ်။ ဒီေတာ့ျမင္းခြာရြက္ ရဲ႕သဘာ၀အရသာကို လည္းခံစားမိပါတယ္။

အဲ့ဒီျမင္းခြာရြက္သုတ္ကိုေတာ့ ထမင္းနဲ႔စားရတာထက္ ေနာက္တစ္မ်ိဳးနဲ႔တြဲဖက္သုံးေဆာင္ရတာကို ကြ်န္ေတာ္ပိုႀကိဳက္ပါတယ္။ဟုတ္တယ္ဗ်... ယမကာနဲ႔တြဲဖက္ ျမည္းလိုက္ရရင္ ဇရက္မင္း စည္းစိမ္၊နတ္မင္း စည္းစိမ္ ဘယ္စည္းစိမ္နဲ႔ မွကို မလဲခ်င္ေတာ့ဘူး။ ယမကာ ကလည္း အသင့္ေသာက္မဟုတ္ဘူး။ ကာရာအိုေကဆိုင္က ေကာင္ေလးတစ္ေယာက္သင္ေပးသြားတဲ႔ ေကာ့ေတးလ္ စပ္တဲ႔နည္းလမ္းေလးပါ။
ေနာက္ႀကံဳရင္ေတာ့ ေရးျဖစ္မယ္ထင္တယ္။ ကြ်န္ေတာ္ေတာ့အဲ့ဒီ ကိုယ့္ဘာသာစပ္တဲ႔
ေကာ့ေတးကိုေတာ္ေတာ္ႀကိဳက္တယ္ဗ်။

ျဖစ္သလိုစားရတာ ရက္ေတြဆက္လာရင္ေတာ့ ကြ်န္ေတာ္အိမ္ကိုျပန္ဖို႔ပဲ ေတြးမိပါတယ္။ ျပည္တြင္းမွာပဲ ရွိေသးေတာ့ အိမ္ကလည္း ျပန္မယ္ဆိုလြယ္ပါတယ္။ အိမ္ေရာက္ရင္ေတာ့ ကြ်န္ေတာ့္မွာျဖစ္သလို စားေသာက္ျခင္းဆိုတာ နည္းသြားပါတယ္။ အေမကဘယ္ေတာ့မွ သား၊သမီးေတြကို ျဖစ္သလိုေကြ်းမယ္ လို႔စိတ္ကူးမရွိပါဘူး။ ကြ်န္ေတာ္တို႔ကလည္း အေမခ်က္သမွ်ကိုမေကာင္းဘူးလို႔ေျပာခဲပါတယ္။
ကြ်န္ေတာ္႔အေမက ကမ ၻာေပၚမွာ ဟင္းခ်က္အေကာင္းဆုံးပဲဗ် ။ ဟုတ္တယ္.... ကိုယ့္အေမလက္ရာသည္သာ ကမ ၻာေပၚမွာအေကာင္းဆုံးလို႔ ကြ်န္ေတာ္ ျဖစ္သလိုစားေသာက္ရၿပီဆိုရင္ အၿမဲတမ္းေတြးေနမိတယ္။

1 ေယာက္ မွတ္ခ်က္ေပးခဲ့သည္:

Dream said...

ဦးဦး ဖားၾကီးေရ.. ေက့ာေတးလ္ လုပ္ရင္ေျပာပါဂ်ိဳ႕..
မက္မက္လည္းေသာက္ခ်င္တယ္.. ဟိဟိ..

လက္တုိ႔လုိက္ေနာ္...